Ρολό κιμά
Τι έχουμε:
500 γραμ. κιμά ανάμικτο
3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
3 αβγά
1 ασπράδι αβγού
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
1 λαδόκολλα
Συνοδεύουμε με:
σαλάτα
Τι κάνουμε:
Μουσκεύουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα μπολ με το κρασί και νερό.
Εν τω μεταξύ σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα αβγά για περίπου 15-20 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να κρυώσουν και κατόπιν τα καθαρίζουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ασπράδι του αβγού, την ψίχα του ψωμιού, αφού πρώτα τη στύψουμε με τα χέρια μας, το λάδι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε, για να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα με τον κιμά σε μία λαδόκολλα και το πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να γίνει ένα ορθογώνιο κομμάτι. Βάζουμε στο κέντρο τα αβγά το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος και διπλώνουμε το μείγμα του κιμά σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό μέσα στη λαδόκολλα, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις ντομάτες, τις ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια βγάζουμε τη λαδόκολλα, περιχύνουμε το ρολό με τις ντομάτες, 1/2 φλιτζάνι νερό και το ψήνουμε για περίπου άλλα 35 λεπτά, φροντίζοντας να το βρέχουμε με ένα κουτάλι με τα υγρά από το ταψί σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Σερβίρουμε 1 φέτα από το ρολό σε κάθε άτομο (περίπου 115 γραμ.), συνοδεύοντας με σαλάτα
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet