Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Γλώσσα λεμονάτη στον ατμό


Γλώσσα λεμονάτη στον ατμό

Τι έχουμε:

4 φιλέτα γλώσσας (περίπου 80 γραμ. το φιλέτο)

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια

2 καρότα

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

χυμό από 2 λεμόνια

στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι


πιπέρι



Συνοδεύουμε με:

2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

σαλάτα

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα ξύνοντας την εξωτερική τους επιφάνεια με ένα μαχαίρι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ξύσμα του λεμονιού, το μαϊντανό, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν.

Στη συνέχεια βγάζουμε την πέτσα από τα φιλέτα της γλώσσας, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Απλώνουμε στην επιφάνεια κάθε φιλέτου 1 κουταλάκι από το μείγμα με τα ξύσματα λεμονιού. Τα τυλίγουμε σε ρολό, τα σταθεροποιούμε με μία οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε στο ειδικό καλαθάκι για μαγείρεμα στον ατμό.

Βάζουμε στο ίδιο καλαθάκι τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για περίπου 6-7 λεπτά.

Σερβίρουμε 2 φιλέτα γλώσσας σε κάθε άτομο με 2 φλιτζάνια από τα λαχανικά, περιχύνοντάς τα με το χυμό λεμονιού και συνοδεύοντας κάθε πιάτο με 1 φέτα ψωμιού και σαλάτα.


( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet