Γαριδοσαλάτα
Γαριδοσαλάτα
120 γραμ. γαρίδες μεσαίες
7-8 φύλλα μαρουλιού
3-4 ντοματάκια Σαντορίνης
2 αγγουράκια τουρσί
1 κουταλιά κάπαρη
Τι έχουμε:
120 γραμ. γαρίδες μεσαίες
7-8 φύλλα μαρουλιού
3-4 ντοματάκια Σαντορίνης
2 αγγουράκια τουρσί
1 κουταλιά κάπαρη
5-6 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά παρμεζάνα, τριμμένη
1 κουταλιά λάδι ελιάς
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν λίγο, κόβουμε τα κεφάλια τους, βγάζουμε τα πόδια, τα κέλυφη τις ουρές και αφαιρούμε το έντερο με μία οδοντογλυφίδα.
Κόβουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα στραγγίζουμε, τα χοντροκόβουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ με τις γαρίδες.
Πλένουμε τα ντοματάκια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ με τις γαρίδες. Προσθέτουμε την κάπαρη και τα αγγουράκια ψιλοκομμένα.
Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα του βαλσάμικου, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε σε δύο άτομα.
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet