Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Ψητή τσιπούρα

Τι έχουμε:
2 τσιπούρες

(περίπου 150 γραμ. η μία)

6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι βασιλικό,
ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι λάδι ελιάς
στη μύτη από
το κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:
4-6 φέτες λεμονιού
2 μαρουλόφυλλα

Συνοδεύουμε με:
μαρουλοσαλάτα (σελ. 64)

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βασιλικό, τα σκόρδα τριμμένα, το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις τσιπούρες από τα λέπια, τα βράγχια, τα εντόσθια, τις πλένουμε με άφθονο νερό και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε 1 κουταλάκι από το μείγμα βασιλικού στο εσωτερικό τους και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνουμε ένα ταψάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε από πάνω τις τσιπούρες, τις περιχύνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίσουμε ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε σε κάθε άτομο 1 τσιπούρα πάνω σε ένα μαρουλόφυλλο, γαρνίροντας με 2-3 φέτες λεμονιού και συνοδεύοντας με 2 φλιτζάνια μαρουλοσαλάτας.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet