Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Μανιτάρια γεμιστά


Τι έχουμε:
12-14 μανιτάρια
1/2 φλιτζ. ξίδι βαλσάμικο
2 κουταλιές παρμεζάνα,     
τριμμένη
2 κουταλιές βασιλικό,
ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές λάδι ελιάς
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

1 λαδόκολλα

Συνοδεύουμε με:
σαλάτα ανάμεικτη

Τι κάνουμε:
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα. Βγάζουμε και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βαλσάμικο για περίπου 5-6 λεπτά, έως ότου αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο. Προσθέτουμε τα καπάκια από τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν λίγο και κατόπιν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα τριμμένα, έως ότου χρυσίσουν. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, το βασιλικό, τα σοταρισμένα ψιλοκομμένα κοτσάνια με το σκόρδο, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε 1/2 κουταλάκι από το μείγμα με την παρμεζάνα στα καπάκια των μανιταριών, τα περιχύνουμε με το βαλσάμικο από το τηγάνι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε 6-7 μανιτάρια σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με 2 φλιτζάνια ανάμεικτης σαλάτας.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet