Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Μυδοπίλαφο



Τι έχουμε:
800 γραμ. μύδιa

1/2 φλιτζ. ρύζι ολικής αλέσεως
1 κρεμμύδι
4-5 στίγματα κρόκου Κοζάνης
3 κλωναράκια μαϊντανό
3 κουταλιές λάδι ελιάς



1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

Συνοδεύουμε με:
σαλάτα


Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό με ένα βουρτσάκι για να βγει το χνούδι τους, τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα αχνίζουμε σε μία χαμηλή σκεπασμένη κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό για περίπου 10 λεπτά, ώστε να ανοίξουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό στον οποίο έβρασαν, πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν και αφαιρούμε το κέλυφος από τα υπόλοιπα.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, έως ότου χρυσίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από τα μύδια, αφού πρώτα τον περάσουμε από διπλό τουλπάνι, τα στίγματα του κρόκου διαλυμένα σε 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό, το αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν μία βράση ρίχνουμε το ρύζι, τα μύδια και τα σιγοβράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό.

Σερβίρουμε 2 φλιτζάνια μυδοπίλαφο σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet