Ομελέτα με σπανάκι
Τι έχουμε:
2 αβγά
4 ασπράδια αβγού
500 γραμ. σπανάκι
1/2 φλιτζ. φέτα, τριμμένη
2 κουταλιές λάδι ελιάς
πιπέρι
Συνοδεύουμε με:
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
σαλάτα
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια το βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για περίπου 5-6 λεπτά. Το στραγγίζουμε και αφού κρυώσει λίγο το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα ασπράδια με το αναδευτήρι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι, τη φέτα, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και γέρνουμε ελαφρά το τηγάνι, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του.
Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, σπρώχνουμε το μείγμα των αβγών προς το κέντρο του τηγανιού και συνεχίζουμε να το γέρνουμε, ώστε τα αβγά να πήξουν.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα μεγάλο, στρογγυλό πιάτο και την τοποθετούμε πάλι στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, ώστε να ψηθεί από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε την ομελέτα σε 4 άτομα συνοδεύοντας κάθε πιάτο με 1 φέτα ψωμί και σαλάτα.
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet