Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Σπαγγέτι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

spaghetiredsauceΤι έχουμε:

1/2 πακέτο σπαγγέτι

3 ντομάτες

2 κρεμμύδια

1/3 φλιτζ. φύλλα βασιλικού

 

2 κουταλιές λάδι ελιάς

2 κουταλιές παρμεζάνα, τριμμένη

½ κουταλάκι αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Συνοδεύουμε με:

σαλάτα

 

Τι κάνουμε:

Χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις  ντομάτες, τις  ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις  βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις  ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, έως ότου δέσει η σάλτσα ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

 

Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε  για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Περιχύνουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα ντομάτας, τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα,  ανακατεύουμε και σερβίρουμε 2 φλιτζάνια σπαγγέτι σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.