Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Σουβλάκια τόνου σε δεντρολίβανο με βραστά λαχανικά

tunasouvΤι έχουμε:

4 φιλέτα τόνου (150 γραμ. το κάθε ένα)

4 κλωναράκια δεντρολίβανο

2 πατάτες

2 κολοκυθάκια

 

2 καρότα

2 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές

4-5 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο

3 κουταλιές λάδι ελιάς

1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο, τριμμένο

στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι

πιπέρι

 

Συνοδεύουμε με:

σαλάτα

 

Τι κάνουμε:

 

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές  και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

 

Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε 1 κουταλιά από το λάδι με το βαλσάμικο, το τριμμένο δεντρολίβανο, πιπέρι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα  τα λαχανικά και ανακατεύουμε.

 

Εν τω μεταξύ πλένουμε τα φιλέτα του τόνου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Περνάμε τα κομμάτια κάθε φιλέτου σε ένα κλωναράκι δεντρολίβανου και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα.

 

Ψήνουμε τα σουβλάκια τόνου στη σχάρα για περίπου 5-6 λεπτά, γυρίζοντας τα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

 

Σερβίρουμε σε κάθε άτομο  1 σουβλάκι τόνου συνοδεύοντας με 1 1/2 φλιτζάνι βραστά λαχανικά και σαλάτα.