Φιλέτο μοσχάρι στη λαδόκολλα
Τι έχουμε:
600 γραμ. φιλέτο μοσχαρίσιο
2 πατάτες
2 κίτρινες πιπεριές
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κλωναράκια σέλινο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
2 λαδόκολλες
ειδικό σπάγκο μαγειρικής
Συνοδεύουμε με: Σαλάτα
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε το φιλέτο από το ορατό λίπος, το πλένουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές. Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε ροδέλες, τις πατάτες και τις πιπεριές σε φέτες.
Αλείφουμε το φιλέτο με το λάδι, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε μία διπλή λαδόκολλα. Προσθέτουμε τα σέλινα ολόκληρα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις πατάτες, τα καρότα, τα κλωναράκια δεντρολίβανου, κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και την σταθεροποιούμε δένοντάς την με το σπάγκο. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 10-15 λεπτά, έως ότου πάρει χρώμα το φιλέτο.
Κόβουμε το φιλέτο σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε ένα κομμάτι σε κάθε άτομο, γαρνίροντας με 1 φλιτζάνι από τα λαχανικά με τα οποία ψήθηκε και συνοδεύοντας με σαλάτα.