Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Παπουτσάκια

 

Τι έχουμε:

 

2 μελιτζάνες φλάσκες

200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

3 ντομάτες

2 κρεμμύδια

 

2 κουταλιές ρύζι ολικής αλέσεως

 

 

1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί

4 κουταλάκια παρμεζάνα, τριμμένη

2 κουταλιές λάδι ελιάς

1 κουταλάκι αλάτι

πιπέρι

 

1 λαδόκολλα

 

Συνοδεύουμε με:

σαλάτα

 

 

Τι κάνουμε:

 

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε, για περίπου 2 ώρες, μέσα σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό, ώστε να ξεπικρίσουν.

 

Κατόπιν τις βγάζουμε από το νερό, τις στραγγίζουμε και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από το εσωτερικό τους. 

Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που αφαιρέσαμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε, έως ότου χρυσίσουν.

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη σάρκα της μελιτζάνας, αφήνουμε το μείγμα να σοταριστεί, για 2-3 λεπτά ακόμη και μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον κιμά,  ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει και σβήνουμε με το κρασί.

 

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το ρύζι και πιπέρι.

 

Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, έως ότου σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

 

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με 2 κουταλιές από τη γέμιση, τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά.

 

Σερβίρουμε 1 παπουτσάκι σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.

 

 Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet