Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Ομελέτα με πιπεριές

Τι έχουμε:

2 αβγά

4 ασπράδια αβγού

1/2 κόκκινη πιπεριά

1/2 πράσινη πιπεριά

1/2 πορτοκαλί πιπεριά

1/2 φλιτζ. φέτα, τριμμένη

2 σκελίδες  σκόρδο

3 κουταλιές γάλα 2% λιπαρά

2 κουταλιές λάδι ελιάς

πιπέρι

 

Συνοδεύουμε με:

4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

σαλάτα

 

Τι κάνουμε:

 

Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

 

Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα ασπράδια με το αναδευτήρι. Προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα, πιπέρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και γέρνουμε ελαφρά το τηγάνι, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του.

 

Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, σπρώχνουμε το μείγμα των αβγών προς το κέντρο του τηγανιού και συνεχίζουμε να το γέρνουμε, ώστε τα αβγά να πήξουν.

 

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.

 

Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα μεγάλο, στρογγυλό πιάτο και την τοποθετούμε πάλι στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, ώστε να ψηθεί από την άλλη πλευρά.

 

Σερβίρουμε την ομελέτα σε 4 άτομα συνοδεύοντας κάθε πιάτο με μία φέτα ψωμιού και με σαλάτα.

 

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet