Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Τα επιδόρπια χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη

Έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι δίαιτα και γλυκά δεν πάνε μαζί. Αλλά ούτε και σακχαρώδης διαβήτης και γλυκά. Ωστόσο, οι νέες διατροφικές συστάσεις έρχονται να αποκαταστήσουν τη φήμη των γλυκών. Ακόμα και τα ειδικά προγράμματα διατροφής που στοχεύουν στο γλυκαιμικό έλεγχο ή στην απώλεια βάρους, μπορούν να έχουν γεύση και ποικιλία. Πώς;

Αρκεί να μάθουμε να επιλέγουμε σωστά και υγιεινά και χωρίς ακραίες στερήσεις αγαπημένων γεύσεων, όπως τα επιδόρπια.

 

Τώρα με τη νέα σειρά Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ το επιδόρπιο αποκτά την θέση που του αξίζει στην ισορροπημένη διατροφή. Μπορούμε να απολαύσουμε Μιλφέιγ, Κέικ, Κρέμα Καραμελέ, Σοκολάτα με απίστευτη γεύση και τα χαρακτηριστικά της υγιεινής διατροφής: χωρίς ζάχαρη, με λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά και φυτικές ίνες! Η επανάσταση όμως της σειράς ενισχύεται και από το γεγονός ότι τα Sweet & Balance είναι κατάλληλα και για διαβητικούς.

 

Τα προϊόντα Sweet & Balance έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο και συμβάλουν στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο, δηλαδή στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις. Αυτό επιβεβαιώνεται και με κλινική μελέτη* που πραγματοποιήθηκε στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» και αφορούσε παχύσαρκους ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Τα επιδόρπια με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες που περιέχουν απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού. Αντίθετα, η απότομη αύξηση του σακχάρου που προκαλούν τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη οδηγούν και σε απότομη μείωση του στη συνέχεια (υπογλυκαιμία), με αποτέλεσμα να πεινάς πάλι πολύ γρήγορα.

Στην επιλογή του επιδορπίου δεν πρέπει να προσέχουμε μόνο τη ζάχαρη και τις θερμίδες, σημασία έχουν και τα λιπαρά. Και αν μέχρι τώρα αποφεύγατε τα γλυκά γιατί σκέφτεστε τα λιπαρά, τα Sweet & Balance έχουν φροντίσει και για αυτό, καθώς περιέχουν περιορισμένη ποσότητα λιπαρών.

Μάλιστα τα επιδόρπια Sweet and Balance ΓΙΩΤΗΣ με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη μπορούν και να μας βοηθήσουν να χάσουμε και βάρος! Σύμφωνα με κλινική μελέτη  του Νοσοκομείου Παίδων**, τα άτομα που κατανάλωσαν τα συγκεκριμένα επιδόρπια μέχρι και 4 φορές την εβδομάδα κατάφεραν να χάσουν – έως και 4 κιλά μέσα σε 3 μήνες, χωρίς να νιώσουν το γνωστό αίσθημα στέρησης και ψυχολογικής πίεσης. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Dr. Αντωνία Δασταμάνη, Παιδοενδοκρινολόγος: «τα επιδόρπια χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη είναι ένα σημαντικό όπλο στη μάχη της δίαιτας. Όταν γνωρίζεις ότι θα φας επιδόρπιο και μάλιστα τόσο νόστιμο και αρκετά συχνά, είσαι πιο πειθαρχημένος και συνεπώς χάνεις και περισσότερο βάρος».

Τώρα με τα Sweet and Balance ΓΙΩΤΗΣ όλοι έχουν δικαίωμα στην απόλαυση!

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sweetandbalance.gr

* Η κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο αφορούσε ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2. Για περισσότερες πληροφορίες www.sweetandbalance.gr

**Η κλινική μελέτη αφορούσε υπέρβαρα-παχύσαρκα παιδιά και πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη του «Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου». Για περισσότερες πληροφορίες www.sweetandbalance.gr

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!