Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Διατροφικές Συμβουλές - Οστεοπόρωση


Τρώτε τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, βιταμίνη D και βιταμίνη Κ
• Τρώτε την φλούδα των φρούτων και των λαχανικών που περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο βοηθά το σώμα να απορροφά και να χρησιμοποιεί το ασβέστιο.

• Πάρτε ασβέστιο πριν από το βραδινό ύπνο, αφού απορροφάται καλύτερα και επίσης βοηθά στον ύπνο.

• Συμπεριλάβεται σκόρδο και κρεμμύδια στη διατροφή, καθώς και αυγά (αν τα επίπεδα της χοληστερόλης δεν είναι πάρα πολύ υψηλά). Οι τροφές αυτές περιέχουν θείο, που είναι απαραίτητο για υγιή οστά.

• Τρώτε άφθονα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως λάχανο, χόρτα Collard, μαρούλι και μαϊντανό, τα οποία προσφέρουν σημαντική προστασία έναντι της οστεοπόρωσης

• Αυξήστε την πρόσληψη μαγνησίου και βορίου και τρώτε εσπεριδοειδή και σκούρα μούρα, για τα βιοφλανοειδή που περιέχουν.

• Περιορίστε την πρόσληψη σε σπαράγγια, παντζάρια, χόρτα, κάσιους, ραβέντι, ντομάτες και σπανάκι. Οι τροφές αυτές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικό οξύ, το οποίο αναστέλλει την απορρόφηση του ασβεστίου.

• Πίνετε λιγότερο αλκοόλ, καφέ και τσάι καθώς αυξάνουν την απέκκριση ασβεστίου.

• Μειώστε την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φωσφορικά άλατα όπως αναψυκτικά, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωική πρωτεΐνη, αλάτι και αλκοόλ.



( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!