Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και διατροφή



Αυξήστε την κατανάλωση ψαριών (όπως σκουμπρί, ρέγκες, σαρδέλες, σολομός) και πλούσια σε φλανοειδή μούρα, κεράσια, βατόμουρα Hawthorn, βατόμουρα, κλπ.
• Οι τροφές που πιο συχνά μπορούν να επιδεινώσουν τη ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το σιτάρι, το καλαμπόκι, το μοσχαρίσιο κρέας, και τροφές της οικογενείας των στρυχνών (όπως ντομάτα, πατάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, και καπνός)

• Αποφύγετε πατάτες, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, πάπρικα, κόκκινο πιπέρι, και καπνό για ένα μήνα για να δείτε εάν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

• Το υπερβολικό βάρος προκαλεί περαιτέρω ζημιά σε επώδυνες αρθρώσεις. Το να χάστε αυτά τα επιπλέον κιλά βοηθά σημαντικά.



( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!