Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Είστε ή όχι αλλεργικός σε κάποια τρόφιμα;

 

Mήπως νομίζετε πως είστε αλλεργικός σε πολλά τρόφιμα;Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι αλλεργικοί σε ορισμένα τρόφιμα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι μόνο το 1 με 2 τοις εκατό των ενηλίκων και μόνο το 5 με 8 τοις εκατό των παιδιών έχουν πραγματικά αλλεργία σε κάποια τρόφιμα.
Αν και συμπτώματα όπως η φαγούρα, το πρήξιμο και η πεπτική διαταραχή μπορούν να είναι πραγματικά και ανήσυχα, η αιτία που προκαλεί τα συμπτώματα ενδεχομένως να μην είναι η τροφική αλλεργία. Οι ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να είναι μια αλλεργική αντίδραση που π.χ. μπορεί να οφείλεται στη γύρη που υπάρχει στα τρόφιμα. Τα φρέσκα τρόφιμα μπορούν χαρακτηριστικά να προκαλέσουν αυτόν τον τύπο αντίδρασης.
Επίσης μπορεί τα συμπτώματα να οφείλονται π.χ.: σε δυσανεξία ορισμένων ομάδων τροφών όπου λόγου χάρη δυσανεξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω αδυναμίας στη χώνεψη της λακτόζης.
Εάν νομίζετε ότι έχετε αλλεργία σε κάποια τρόφιμα, επισκεφτείτε έναν αλλεργιολόγο ή τον γιατρό σας. Μόνο κάνοντας κάποιες εξετάσεις και λαμβάνοντας τη διάγνωση θα μπορείτε να είστε σίγουροι εάν είστε πραγματικά αλλεργικοί σε κάποια τρόφιμα.



 

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet

 

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!