Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Τριγλυκερίδια


Τα τριγλυκερίδια είναι μια μορφή λίπους ο οποίος βρίσκεται στο φαγητό, στο σώμα και στο αίμα.Όμως υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων αυξάνουν τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρωσης και καρδιακών παθήσεων.Τα τριγλυκερίδια πολλές φορές δημιουργούνται από τι σώρευση επιπλέον θερμίδων που λαμβάνει ο οργανισμός μας ενώ δεν χρειάζονται, οπότε σωρεύονται σαν λίπος (τριγλυκερίδια).

Τα οινοπνευματώδη ποτά και τα φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης επηρεάζουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, αυξάνοντας τα.

Για να μειώσετε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων πρέπει να δώσετε έμφαση στη διατροφή σας και γενικότερα στον τρόπο ζωής σας.

6 συμβουλές που αφορούν τη μείωση των τριγλυκεριδίων


1. Μειώστε την κατανάλωση οινωπνευματωδών ποτών
2. Μειώστε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη όπως γλυκά, μη φυσικούς χυμούς και γενικότερα σνάκς με πολλή ζάχαρη
3. Καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως
4. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένου λίπους. Συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια κτλ)
5. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Τα ψάρια αποτελούν καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα ένα από τα παρακάτω: σολομό, τόνο, σαρδέλες, πέστροφα
6. Προσπαθήστε να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας


( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο
Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος Διατροφής youdiet

 
Get Adobe Flash player
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!