Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Ποια είναι τα "λιπαρά ψάρια";

Ποια είναι τα "λιπαρά ψάρια";

 

Λιπαρά ψάρια είναι το σκουμπρί, οι ρέγγες, οι καπνιστές ρέγγες, οι σαρδέλες, ο σολομός, η πέστροφα και ο τόνος.

Γιατί τα λιπαρά ψάρια βοηθάνε στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων:

Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία σύμφωνα με έρευνες έχουν δείξει ότι:
- Έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα (χοληστερόλη και τριγλυκερίδια)
- Βοηθάνε τα αιμοπετάλια να μην «κολλάνε» μεταξύ τους, κάτι που βοηθάει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Πόσα λιπαρά ψάρια πρέπει να τρώω;

Η ιδανική κατανάλωση λιπαρών ψαριών είναι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Παρ'όλα αυτά εάν δεν σας αρέσουν τα λιπαρά ψάρια, προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωσή τους σταδιακά.

Άλλες πληροφορίες

- Όλα τα είδη λιπαρών ψαριών (φρέσκα, κατεψυγμένα, καπνιστά ή κονσερβοποιημένα) ενδείκνυνται προς κατανάλωση. Τα κονσερβοποιημένα ψάρια μέσα σε σάλτσα ντομάτας είναι προτιμότερα από τα ψάρια σε άλμη (αλατόνερο) ή λάδι. Το λάδι και η άλμη πρέπει να αφαιρείται πρίν την κατανάλωση.
- Προτιμάτε λιπαρά ψάρια μαγειρεμένα στον ατμό, στο γκρίλ, στο φούρνο, βραστά και όχι τηγανιτά. Εάν όμως περιστασιακά προτιμάτε το τηγάνισμα, χρησιμοποιείστε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου.

Ιδέες γρήγορων γευμάτων με λιπαρά ψάρια

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και τόνο.
Σάντουιτς με σολομό ή τόνο και λαχανικά.
Σαλάτα με τόνο, λαχανικά και ζυμαρικά.