Εγγραφή στο Newsletter!
logo_wide

PostHeaderIcon Άσκηση και ηλικία

Η άσκηση δεν γνωρίζει ηλικία.

Τα μικρά παιδία γυμνάζονται καθημερινά μέσω του παιχνιδιού, αλλά με το πέρασμα στην παραγωγική ζωή τα πράγματα διαφοροποιούνται. Η υποκινητικότητα σε συνδυασμό με την κακή διατροφή και τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής επιταχύνει τη βιολογική φθορά.

Προκαλεί πρόωρη ανάπτυξη εκφυλιστικών αρθροπαθειών, επισπεύδει την οστεοπόρωση και τη δημιουργία καρδιαγγειακών θρομβώσεων κάνοντας τον οργανισμό τρωτό στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτές οι εκφυλίστηκες βλάβες μπορούν να καταπολεμηθούν με την συστηματική σωματική άσκηση.


Ο οργανισμός μας είναι σχεδιασμένος σαν μία βιολογική μηχανή που παράγει χημική ενέργεια και την μετατρέπει σε μηχανικό έργο και κίνηση. Η βιολογική φθορά ως αποτέλεσμα της υποκινητικότητας, επιδρά τόσο στο μυϊκό ιστό, όσο και σε όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες, βιοχημικές διεργασίες, μορφολογικές λειτουργίες, βιολογικές ικανότητες και ψυχολογικά γνωρίσματα.
Συνέπεια όλων αυτών είναι ο κλονισμός της υγείας και η διαταραχή της ψυχοσωματικής ισορροπίας του ανθρώπου.


Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ανεξαρτήτου ηλικίας ο άνθρωπος πρέπει να αθλείται συστηματικά και να εργάζεται προς την κατεύθυνση της διαβιούν άθλησης. Τα ευεργετήματα της άσκησης δεν είναι παντοτινά, άρα η φυσική δραστηριότητα θα πρέπει να ακολουθεί όλη την πορεία της ζωής. Δεδομένου ότι μετά τα τριάντα οι λειτουργίες του οργανισμού παρουσιάζουν μια υποχώρηση της τάξης του 1% το χρόνο, η ενεργητική φυσική δραστηριότητα βοηθάει στην αναστροφή ή έστω στην τιθάσευση αυτής της φθοράς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δράση της άσκησης στην οστεοπόρωση για τις γυναίκες και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων για τους άνδρες.

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από την YouDiet Fitness Team

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!