Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Απόστολος Μαζιώτης

Ιατρείο: Λαζαράκη 2 - Γλυφάδα, τηλ: 210.9680009

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Website: www.apostolosmaziotis.gr

Ο Απόστολος Μαζιώτης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε με βαθμό πτυχίο άριστα.
Αποφοίτησε από την πρότυπο Ευαγγελική σχολή Ν. Σμύρνης όπου μετά την επιτυχή συμμετοχή του στις Πανελλαδικές εξετάσεις εισήχθη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκπλήρωσε την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση του στην Ιατρική, μετά από έξι έτη με πολλούς επαίνους (αριστείο στο μάθημα της παθολογικής ανατομικής υπό την έδρα της καθηγήτριας κας Αγνάντη) και συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες διαφόρων εδρών (Παθολογίας, καθ. (Παθολογιάς, καθ. Μουτσόπουλος, Χειρουργικής, καθ. Κάππας, Ορθοπεδικής καθ. Σουκάκος, Γυναικολογίας Ωρυλά, Ουρολογίας).
Ακολούθησε η εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου (Αγροτικό) στο κέντρο Υγείας Παραμυθιάς από όπου αποσπασθεί στον χειρουργικό τομέα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Θεσπρωτίας,, ως ειδικευόμενος χειρούργος καλύπτοντας επίσης την Ορθοπεδική κλινική, Οφθαλμολογική, Γυναικολογική και Ωτορυνολλαριγγολογική κλινική.
Συμμετείχε σε πληθώρα επεμβάσεων που αφορούσαν τις παραπάνω ειδικότητες, καθώς επίσης εκπαιδευτικές στην αντιμετώπιση επείγουσας ιατρικής (τμήμα επειγόντων περιστατικών) και του αναισθησιολογικού επείγοντος περιστατικού.
Στην συνέχεια εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ως μοναδικός υπεύθυνος ιατρός μονάδας στην Αλεξανδρούπολη και τέλος στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών 401, τμήμα πλαστικής χειρουργικής και μονάδα εγκαυμάτων. Την ίδια περίοδο συμμετείχε σε επεμβάσεις μικροχειρουργικής και επανορθωτικής αποκατάστασης στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.
Τα επόμενα έξι χρόνια έκανε την πρακτική του στην πλαστική χειρουργική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών εκ των οποίων τα δύο πρώτα χρόνια υπήρξε ειδικευόμενος χειρουργός στο Α΄γενικό χειρουργικό τμήμα και μονάδα Λαπαροενδοσκοπικής χειρουργικής του ΚΑΤ όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία στην Λαπαροσκοπική χειρουργική και στην αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων τραυματιών. Περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση στην Α΄ορθοπεδική κλινική και την Θωρακοχειρουργική κλινική του ιδίου Νοσοκομείου.
Στην κλινική πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής και μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου ΚΑΤ εξέλαβε σημαντικότατη εμπειρία στην αισθητική χειρουργική και επανορθωτική αποκατάσταση, στην αντιμετώπιση βαρέως τραύματος και ατυχημάτων, στο έγκαυμα, την δερματολογική ογκολογία και την μικροχειρουργική.
Κατά την διάρκεια της ειδικότητας του συμμετείχε και πραγματοποίησε πληθώρα επεμβάσεων και ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε σε όλη την γκάμα των laser εφαρμογών δίπλα σε κορυφαίους πλαστικούς χειρουργούς του εξωτερικού και της Ελλάδος.
Παρακολούθησε ένα σημαντικό αριθμό συνεδρίων και μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούσε τα γνωστικά αντικείμενα: της κοσμητικής ιατρικής, laser χειρουργικής, τη μικροχειρουργική.
Υπάρχουν δημοσιεύσεις του σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συνέδρια.
Σήμερα διατηρεί ιατρείο πλαστικής και laser χειρουργικής στο κέντρο της Γλυφάδας και συνεργάζεται με μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και συμμετέχει δραστήρια σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία για την εφαρμογή νέων τεχνικών του εξωτερικού στην ελληνική πραγματικότητα κι τον έλληνα ασθενή.
Είναι μέλος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας πλαστικής, αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής.
Είναι μέλος εταιρειών εξωτερικού (IPRAS και EBOPRAS).