Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Smart lipo: Επαναστατική εναλλακτική τεχνική για την Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική συνεχίζουν να είναι από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.
H Smart Lipo είναι η πρώτη και μοναδική με laser υποβοηθουμένη τεχνική που προσφέρει μια επαναστατική και ελάχιστα επεμβατική διαδικασία για την αφαίρεση του τοπικού πάχους χρησιμοποιώντας υψηλής ενέργειας συστήματα laser.

Η Smart Lipo είναι μια καινούρια τεχνική σμιλεύματος του σώματος με πολύ μικρότερη διάρκεια και παρενέργειες σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση.
Τι είναι η Smart Lipo;
Το χαρακτηριστικό της πλεονέκτημα βασίζεται στο ότι τα λέιζερ που χρησιμοποιούνται είναι προσεκτικά ρυθμισμένα με μεγάλη ακρίβεια στο να ρευστοποιούν το λίπος διάμεσου του δέρματος του ασθενούς. Για την ακρίβεια το λέιζερ, λιώνει το λίπος με αποτέλεσμα να προκύπτει λάδι το όποιο αφαιρείται διάμεσου παρά πολύ μικρών τόμων του δέρματος. Η ακτίνα του λέιζερ προκαλεί αιμόσταση των μικρών αγγείων που βρίσκονται στo λίπος με αποτέλεσμα λιγότερη αιμορραγία, οίδημα και μελανιές σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση.
Η ελάχιστα αυτή επεμβατική τεχνική επιτρέπει στον ασθενή να δει γρηγορότερα αποτελέσματα με καθόλου σχεδόν επιπλοκές. Επιπλέον οι ασθενείς που διαλέγουν αυτή την τεχνική υποβάλλονται σε τοπική αναισθησία σε αντίθεση με την κλασική λιποαναρρόφηση που γίνεται με γενική αναισθησία.


Πώς γίνεται η Smart Lipo;
Μια πολύ μικρή κάνουλα ή σωλήνας σχεδόν 1-2 χιλ. σε διάμετρο που περιέχει την οπτική ίνα του λέιζερ εισέρχεται μέσα στο δέρμα. Με συγχρονισμένες κινήσεις κουνάμε μπροστά και πίσω την κάνουλα προωθώντας την ενεργεία του λέιζερ σε όλη την επιφάνεια του λίπους προκαλώντας την ρευστοποίηση και εύκολη απαγωγή του λαδιού που προκύπτει. Επιπλέον το λέιζερ ενεργεί στο δέρμα προκαλώντας συρρίκνωση του κολλαγόνου ενώ ταυτόχρονα καίει τα αγγεία που αιμορραγούν. Χάρη στις πολύ μικρές κάνουλες 1-2 χιλιοστά η Smart Lipo τεχνική είναι μια γρήγορη ανώδυνη, αναίμακτη και εξαιρετικά ασφαλής επέμβαση.

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για την Smart Lipo τεχνική;
Όποιος έχει μια ή περισσότερες περιοχές τοπικού λίπους που δεν ανταποκρίνονται στην δίαιτα και την γυμναστική. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι αυτοί που έχουν καλή υγεία, φυσιολογικό βάρος και προσδοκούν σε ρεαλιστικά αποτελέσματα.

Ποιες περιοχές θεραπεύονται με την Smart Lipo;
Είναι ιδανική μέθοδος για μικρές περιοχές τοπικού πάχους όπως πρόσωπο-λαιμός, βραχίονες, γόνατα, πλάτη περιοχή κάτω του σουτιέν, γυναικομαστία, μηροί, γλουτοί, γάμπες.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Μόνο μια φορά είναι αρκετή και διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Το αποτέλεσμα της τεχνικής διαρκεί;
Ναι, οι ενήλικες δεν δημιουργούν νέα λιποκύτταρα. όταν ένα άτομο παίρνει βάρος τα λιποκύτταρα μεγαλώνουν. H Smart Lipo τεχνική αφαιρει μόνιμα τα λιποκύτταρα έτσι ώστε όταν το άτομο ξαναπαίρνει βάρος, παχαίνει σε περιοχές όπου δεν έχει γίνει η Smart Lipo.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια κρίνεται αναγκαίο, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη επεμβατική μέθοδο, η μέθοδος αυτή να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟ στις 27/1/2009 και στην Εspresso στη 1/2/2009



( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Γράφει ο Απόστολος Μαζιώτης, Πλαστικός Χειρουργός ΜD


 
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!