Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Νέα τεχνολογία Femtosecond laser - Intralase


Νέα τεχνολογία Femtosecond laser- Intralase, για διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμούΜε πρωτοπορία εφαρμόζεται και στην Ελλάδα από την επιστημονική ομάδα του κ. Κανελλόπουλου και από το 2006, η μέθοδος Intralase για διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας / ή και αστιγματισμού. Στην μέχρι σήμερα πιο δημοφιλή διεθνώς χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μυωπίας, υπερμετρωπίας / ή και αστιγματισμού, την μέθοδο LASIK δηλαδή, ακολουθούνται δύο βασικά βήματα:

Κατά το πρώτο βήμα της επέμβασης προετοιμασίας για το laser o χειρουργός-οφθαλμίατρος με την χρήση ενός λεπτού μαχαιριδίου (λεπίδας), δημιουργεί ένα κρημνό (flap) στον κερατοειδή με χειρουργική τομή. Κατά το δεύτερο βήμα της επέμβασης ο χειρουργός με ένα excimer laser (δεύτερο laser) προχωρεί στην πλήρη διόρθωση της διάθλασης και έτσι αποκαθίσταται η όραση.
Με τη νέα τεχνολογία femtosecond laser-Intralase, εφαρμόζεται μόνο laser για να πραγματοποιηθεί το πρώτο βήμα, έτσι ώστε και τα δύο βήματα στη διαδικασία LASIK(διόρθωση μυωπίας με laser) να γίνονται χωρίς νυστέρι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 2.000.000 χειρουργικές επεμβάσεις σε όλον τον κόσμο έχουν εκτελεστεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα με τη μέθοδο Intralase. Στις ΗΠΑ αποτελεί πλέον την πλειοψηφία των επεμβάσεων μυωπίας/υπερμετρωπίας ή/και αστιγματισμού. Οι επιπλοκές με την χρήση μηχανικών μικροκερατόμων είναι μεν αρκετά σπάνιες (1-3%). Εαν όμως αναλογιστούμε ότι οι διαθλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε υγιή μάτια, κανένα ποσοστό δεν είναι μικρό. Το Intralase μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι η πολεμική αεροπορία στις ΗΠΑ αλλά και η NASA προτείνει αυτή τη μέθοδο σε πιλότους σαν καλύτερη εναλλακτική από τη χρήση φακών επαφής.
Έχουμε με πανελλήνια πρωτοπορία παρουσιάσει και στα ευρωπαικά αλλά και στα ανάλογα αμερικανικά συνέδρια τα θετικά αυτά αποτελέσματα τα τελευταία 2 χρόνια.



( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :


Γράφει ο Δρ. Αναστάσιος-Ιωάννης Κανελλόπουλος

 
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!