Εγγραφή στο Newsletter!

PostHeaderIcon Ντόνατς

 

 

για επιβράβευση! Υλικά :



•    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    350 γρ. γάλα φρέσκο
•    150 γρ. νερό
•    2 φακελάκια μαγιά ξερή
•    4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
•    1 αβγό
•    70 γρ. ζάχαρη
•    70 γρ. λιωμένο βούτυρο
•    2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση :

1. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το νερό και προσθέτουμε τη μαγιά ανακατεύοντας, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό, το αλάτι και το υγρό με τη μαγιά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
3. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος και σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί, για 1 ώρα περίπου.
4. Κόβουμε τη ζύμη  σε κομμάτια των 30 γρ. τα πλάθουμε σαν κουλούρια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε καυτό σπορέλαιο και αφού τα στραγγίσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή τα βουτάμε στο γλάσο.
5. Μπορούμε να σερβίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

 

( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :

Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet