Παγωτό με γεύση γκρέιπφρουτ
Παγωτό με γεύση γκρέιπφρουτ!
Τι έχουμε:
2 1/2 φλιτζ. χυμό γκρέιπφρουτ
2 φλιτζ. σαμπάνια
2/3 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι ξύσμα από γκρέιπφρουτ
Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό των γκρέιπφουτ και τη ζάχαρη. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου πάρουν μία βράση και λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το σκέπασμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Κατόπιν προσθέτουμε τα ξύσματα του γκρέιπφρουτ, τη σαμπάνια, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα ειδικό σκεύος για παγωτό. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 1/2 ώρα, έως ότου αρχίσει να στερεοποιείται. Στη συνέχεια το βγάζουμε με ένα κουτάλι στο μπολ του μίξερ και το ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το μείγμα στο ειδικό σκεύος και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 7-8 ώρες, ώστε να παγώσει καλά.
Σερβίρουμε 2 κουταλιές παγωτό σε κάθε άτομο.
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet