Γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού φράουλα
Τι έχουμε:
1 κεσεδάκι γιαούρτι, 2% λιπαρά
Για το γλυκό του κουταλιού:
1 κιλό φράουλες
1/2 κιλό ζάχαρη
χυμό 1 λεμονιού
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε με προσοχή, ώστε να μη τις χτυπήσουμε.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση από τις φράουλες, τη μία δίπλα στην άλλη και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Βάζουμε άλλη μία στρώση από φράουλες, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλες.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσουν ανακινώντας την δεξιά-αριστερά σε τακτά χρονικά διαστήματα, έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ξαφρίζουμε καλά με μία τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το γλυκό να σιγοβράζει, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν το σιρόπι γίνει παχύρρευστο. Για να το καταλάβουμε βάζουμε μία κουταλιά από το σιρόπι σε ένα πιατάκι, το ανακατεύουμε ώστε να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ελέγχουμε αν είναι παχύρρευστο γέρνοντας το πιατάκι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα σκεπασμένο με μία υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας για 1 μέρα. Στη συνέχεια το βάζουμε σε βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το γιαούρτι, περιχύνοντάς το με 2 κουταλάκια από το γλυκό φράουλα.
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet