Κείκ Αγγέλου
Μια εύκολη και χρήσιμη συνταγή που θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους!
Τι έχουμε:
10 ασπράδια αβγού
1 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαργαρίνη, λιωμένη για το άλειμμα της φόρμας
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι τα ασπράδια με τη βανίλια, 2 κουταλιές νερό, το αλάτι, έως ότου γίνουν ένα πηχτό μείγμα. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ αλειμμένη με τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 140ο C και το ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε 1 μέτριο κομμάτι σε κάθε άτομο.
Τι έχουμε:
10 ασπράδια αβγού
1 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαργαρίνη, λιωμένη για το άλειμμα της φόρμας
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι τα ασπράδια με τη βανίλια, 2 κουταλιές νερό, το αλάτι, έως ότου γίνουν ένα πηχτό μείγμα. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ αλειμμένη με τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 140ο C και το ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε 1 μέτριο κομμάτι σε κάθε άτομο.
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet