Μηλόπιτα
Μηλόπιτα! Μια υπέροχη πρόταση για ένα γευστικότατο σνάκ
Τι έχουμε:
2 φύλλα σφολιάτας
5 μήλα
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. κονιάκ
2 κουταλιές κανέλα
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα και τα βράζουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν λίγο.
Κατόπιν, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω από το άλλο και τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη. Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας πάνω από την γέμιση με τα μήλα φροντίζοντας να σκεπαστεί το σκεύος και κόβουμε την ζύμη που εξέχει. Στη συνέχεια κάνουμε με το δάχτυλο μας μια τρύπα στο κέντρο των φύλλων, δίνουμε σχήμα στις άκρες τους πιέζοντας με τα δάχτυλα μας και τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180ο C, στην συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160ο C και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθεί η μηλόπιτα, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το σκεύος σε ένα πιάτο, την πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε μία λεπτή φέτα σε κάθε άτομο.
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet