Σουφλέ βανίλιας
Μια φορά την εβδομάδα...με συνταγή γιατρού!!
Υλικά:
• 3 κουταλιές μαργαρίνη
• 4 κουταλιές αλεύρι
• 1 κούπα γάλα ζεστό
• 4 αβγά χωρισμένα
• Βανίλια
• 4 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Βάλτε τον μαργαρίνη σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά να λιώσει. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και ανακατέψτε πάνω στη φωτιά για 1-2 λεπτά . Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράστε το μίγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώσπου να πήξει, η κρέμα. Κατεβάστε τη από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά.
2. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με τη βανίλια, ρίξτε και ανακατέψτε λίγο-λίγο μέσα στην κρέμα. Χτυπήστε κατόπιν τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε λίγο-λίγο τη ζάχαρη. Ρίξτε και ανακατέψτε τη μαρέγκα απαλά μέσα στην κρέμα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
3. Μοιράστε το μίγμα σε 6 ατομικά φορμάκια πυρέξ, ελαφρά βουτυρωμένα. Ψήστε τα στο φούρνο μέσα σε νερό στους 175o C για 35-40
Υλικά:
• 3 κουταλιές μαργαρίνη
• 4 κουταλιές αλεύρι
• 1 κούπα γάλα ζεστό
• 4 αβγά χωρισμένα
• Βανίλια
• 4 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Βάλτε τον μαργαρίνη σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά να λιώσει. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και ανακατέψτε πάνω στη φωτιά για 1-2 λεπτά . Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράστε το μίγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώσπου να πήξει, η κρέμα. Κατεβάστε τη από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά.
2. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με τη βανίλια, ρίξτε και ανακατέψτε λίγο-λίγο μέσα στην κρέμα. Χτυπήστε κατόπιν τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε λίγο-λίγο τη ζάχαρη. Ρίξτε και ανακατέψτε τη μαρέγκα απαλά μέσα στην κρέμα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
3. Μοιράστε το μίγμα σε 6 ατομικά φορμάκια πυρέξ, ελαφρά βουτυρωμένα. Ψήστε τα στο φούρνο μέσα σε νερό στους 175o C για 35-40
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet