Στρούντελ του χορτοφάγου
Κάτι για την όρεξη….
Υλικά
• 450 γρ. φύλλο κρούστας
• 1 κουταλιά λάδι
• 1 κομμάτι πιπερόριζα 92,5 εκ. περίπου) τριμμένη
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• 50 γρ. φύτρες σόγιας
• 130 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 2 μίσχους σέλινου ψιλοκομμένους
• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κουταλιά σόγια σος
• 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
• 1 κουταλιά σουσάμι
• Λίγο αλάτι (αν χρειάζεται)
• 50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε την πιπερόριζα, το καρότο, το σέλινο, τα μανιτάρια, τις φύτρες και την πιπεριά για μερικά λεπτά.
2. Προσθέτουμε την σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, και το σουσάμι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη, τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να κρυώσουν.
3. Εν τω μεταξύ κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 8 εκ. ( 25 εκ. περίπου, και για κάθε Στρούντελ χρησιμοποιούμε τρία φύλλα αλειμμένα μεταξύ τους με βούτυρο.
4. Βάζουμε στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το μίγμα, τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα (να μην χυθούν τα υλικά μας), βάζουμε τα Στρούντελ σε ταψί που το έχουμε βουτυρώσει ελαφρά, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα (20 λεπτά περίπου)
( Πληροφορίες – Πηγή ) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τη συντακτική ομάδα του YouDiet